Monday, April 21, 2014

Pakej Lengkap Perkahwinan untuk Nizam & Nisah ~ 13 Oktober 2013

Majlis Perkahwinan Nizam & Nisah berlangsung pada 13 Oktober 2013 di kediaman mereka di Taman Bukit Teratai, Cheras, Kuala Lumpur. Nizam merupakan adik lelaki kepada ex-officemate Pn. Asnita Manshor semasa beliau bertugas di firma guaman Iqbal Hakim, Sia & Voo di Pandan Indah.


Apa yang lebih menarik tentang majlis perkahwinan ini kepada kami ialah kira-kira seminggu sebelum majlis perkahwinan mereka berlangsung, barulah kami dapat menghidu maklumat terbaru bahawa pengantin perempuan rupa-rupanya ada hubungan persaudaraan (sepupu) dengan Pengurus Bahagian Pengaturcaraan Majlis kami iaitu En Zulfikar di mana arwah bapa pengantin perempuan merupakan abang ipar kepada ibu saudara En. Zul yang menetap di Kg. Cheras Baru. Kecilnya dunia kan, janggal pun ada rasanya.

Satu pengalaman yang unik!! 'Orang Sebelah' (keluarga pengantin perempuan) iaitu En Abdul Halim & Pn Noresah adalah ibubapa saudara kami sedangkan kami pula menguruskan majlis perkahwinan untuk keluarga sebelah pengantin lelaki.
Majlis Perkahwinan yang memperuntukkan jamuan makanan untuk 1,000 orang tetamu ini alhamdulillah berjalan lancar dari awal hingga ke akhir majlis. Setiap apa yang kami rancangkan untuk majlis ini Alhamdulillah berjalan seperti yang dikehendaki.

Dekorasi Meja Makan Beradab
Kedua mempelai memilih Warna Tema Perkahwinan Biru & Pink bagi menaikkan seri suasana Majlis Perkahwinan mereka. Warna Tema ini sungguhpun agak sudah menjadi kebiasaan untuk dijadikan pilihan di majlis-majlis perkahwinan tetapi pihak kami perlu teliti dalam pemilihan warna dan gaya dekorasi dengan pilihan dan susunatur yang mampu membuatkan suasana majlis tidak seperti yang biasa-biasa dilihat.

Penggunaan Napkin yang garang warnanya bagi membangkitkan mood atau selera di meja VIP
 Justeru kami tidak perlu terkongkong dengan pemilihan warna tema tersebut bagi membangkitkan mood yang lebih ceria. Seperti kebiasaan, kami memilih gaya berkarya yang bebas dalam kerja-kerja mendekorasi meja makan beradab dan meja vip asalkan tidak terlalu jauh menyimpang dari tema yang telah ditentukan.

Gaya Lipatan Kain Napkin juga diberikan sentuhan yang mampu membangkitkan citarasa
 Pihak kami telah menyediakan sebanyak 7 buah kanopi untuk menampung jumlah tetamu mereka. Sebuah Kanopi penyediaan makanan juga turut disediakan kerana seperti biasa pihak kami lebih selesa memasak di lokasi majlis bagi memastikan kualiti masakan kami sentiasa segar dan panas ketika dihidangkan.


Dekorasi Pelamin di bawah Kanopi yang dikhususkan untuk pelamin
Pelamin yang bergaya romantik dan santai
Hidangan Lauk Pengantin juga menitik beratkan pemilihan warna yang ceria
Udang sebagai salah satu hidangan lauk pengantin yang wajib dalam pakej kami
Pemilihan warna Busana Pengantin yang tepat mampu memberi impak yang maksima
Underlayer yang di pasang di lelangit Kanopi turut membawa peranan menceriakan majlis
Kek Pengantin 2 tingkat (custom made) diberikan Percuma dalam pakej ini
Benda yang percuma akan menjadi lebih berseri dengan kehadiran tetamu jelita
Pengantin pun berjalan penuh semangat menuju ke singgahsana persandingan
Eh2! Dah melompat naik...sabau dik... sabau...
Aaaa..makan sampai tak pandang belakang korang ya
Petugas Pramusaji yang sedia melayani tetamu majlis dengan senyuman yang tak lekang dari pipi... Cuba soh basuh pinggan mangkuk....arram x moh senyum agaknyaNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...